De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) is op 1 januari 2020 in werking getreden. Met de komst van deze wet verandert de rol die de gemeente heeft voor personen die vanuit een psychische stoornis ernstig nadeel voor zichzelf of voor anderen veroorzaken.
De VNG Academie heeft in het kader van de uitvoering van de wet een drietal ééndaagse trainingen ontwikkeld: voor triagisten, voor medewerkers die een Verkennend Onderzoek moeten doen en voor wijkteams, met de nodige aandacht voor preventie.
Doel
Met de ervaring vanuit het werkveld heeft de VNG Academie inmiddels een vervolgtraining ontwikkeld. Deze training “Wvggz ingevoerd… en nu in praktijk” richt zich primair op de praktische, operationele aspecten waar een gemeente mee te maken krijgt. De training duurt één dag geeft inzicht in hoe de triage optimaal kan aansluiten op het Verkennend Onderzoek en hoe wijkteams hun (preventieve) rol goed kunnen invullen.
Voor wie?
De training focust op de lokale situatie in een gemeente, waarbij door de deelnemers concrete casussen kunnen worden ingebracht. Daarmee is deze training een must voor iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de Wvggz op het gebied van triage, Verkennend Onderzoek of deel uitmaakt van een wijkteam.
Meer informatie
Heeft u interesse en wilt u weten wanneer wij deze training voor u kunnen uitvoeren? Neem dan contact op via vngacademie@vng.nl.